Thijs Kapinga – Advocaat

Thijs Kapinga

Thijs Kapinga – Advocaat

Thijs Kapinga

Thijs Kapinga heeft strafrecht en burgerlijk recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2006 is hij werkzaam in het strafrecht. Na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest bij het Openbaar Ministerie en de Rechtbank is hij in 2010 beëdigd als advocaat. Sindsdien houdt hij zich uitsluitend bezig met strafzaken (waaronder zeden-, drugs-, gewelds- en moordzaken).

Hij heeft een commune strafpraktijk waarin het individu voor hem centraal staat. Iedere verdachte en iedere zaak verdient een eigen aanpak. Belangrijk daarbij is dat de cliënt weet waar hij aan toe is, geen mooie verhalen, maar duidelijkheid.

Strafzaken hebben grote invloed op iemands leven. De gevolgen overzien, hierop inspelen en een goede uitgangspositie creëren voor het voeren van een goede verdediging is erg belangrijk voor hem.

Hij wordt door zijn cliënten erg gewaardeerd om zijn bereikbaarheid. Vragen verdienen een antwoord en problemen zijn er om opgelost te worden. Cliënten krijgen daarom altijd zijn mobiele nummer zodat ze hem direct kunnen bereiken, ook buiten kantooruren.

Thijs staat vaak minderjarigen bij die worden verdacht van een strafbaar feit. Minderjarigen en hun ouders worden ook door hem bijgestaan in zaken die zien op een (gesloten) uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling.

Hij heeft de specialisatieopleiding Jeugdrecht aan het Willem Pompe Instituut gevolgd en is lid van de Vereniging Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (www.jraa.nl).