Princilla Metri – Advocaat

Princilla Metri – Advocaat

Princilla Metri

Princilla Metri heeft aan de Universiteit Leiden de masters Strafrecht en Jeugdrecht gevolgd. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor in Amsterdam en als griffier bij de rechtbank Amsterdam. Daarnaast heeft zij vrijwilligerswerk gedaan bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam en Stichting Juridisch Spreekuur voor Gedetineerden. In dat laatste geval gaf zij juridisch advies aan gedetineerden waardoor zij inzicht heeft in het reilen en zeilen binnen een PI.

Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als senior gerechtsjurist bij de Rechtbank Noord-Holland op de afdelingen strafrecht en familie- & jeugdrecht. Deze ervaring zorgt er voor dat Princilla goed in staat is een dossier (juridisch) te doorgronden en oog heeft voor detail. Daarnaast heeft zij intensief met rechters samengewerkt waardoor zij weet hoe rechters naar een zaak kijken en wat er toe doet.

Princilla is verder zeer gestructureerd, secuur, daadkrachtig en maatschappelijk betrokken. Zij zet zich op verschillende vlakken in voor kwetsbare personen en diversiteit in de breedste zin van het woord. Zo is zij lid-jurist van de klachtencommissie GGZ Noord-Holland-Noord, lid van de Raad van Toezicht van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam en lid van de Raad van Advies van Stichting Young Diverse Leaders. Princilla is toegankelijk, komt haar afspraken na en is goed bereikbaar.

Princilla Metri

Advocaat