Brigitte Roodveldt – Advocaat

Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt – Advocaat

Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt is met haar jarenlange ervaring geen onbekende in strafrechtelijk Nederland.

Na een opleiding binnen de rechterlijke macht in 1996 koos zij uiteindelijk voor de advocatuur en heeft zij de afgelopen jaren onder meer gewerkt bij de gerenommeerde advocatenkantoren Cleerdin & Hamer en Spong. Brigitte heeft een commune strafpraktijk, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op voornamelijk zedenzaken en levensdelicten.

Daarnaast is zij goed bekend met zaken waar het mensen betreft met een psychiatrisch ziektebeeld, zowel in het strafrecht als op het gebied van gedwongen opnames. Hieronder vallen tevens zaken waarin TBS wordt opgelegd.

Daarnaast staat zij mensen bij die in het kader van de WVGGZ of de WZD gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Zij hefet hiertoe de specialisatieopleiding gevolgd en is aangesloten bij de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (de vPAN).

Het bijstaan van minderjarigen vormt een apart rechtsgebied binnen het strafrecht. Brigitte heeft de vereiste opleiding hiertoe gedaan en zij begeleidt minderjarigen wanneer zij worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit.

Tevens staat Brigitte slachtoffers bij in vooral zedenzaken en ernstige geweldsdelicten. Daartoe heeft zij de specialisatie opleiding gedaan en is zij lid van de stichting Langzs.

Brigitte kenmerkt zich door haar uitstekende dossierkennis, haar gedrevenheid en haar vermogen om zich in korte tijd een dossier eigen te maken en samen met de cliënt een verdedigingsstrategie op te zetten. Vooral in haar pleidooien weet zij vaak het verschil te maken.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Brigitte 10 jaar lid geweest van de Raad van Discipline. Sinds 2017 is zij lid van de Raad van de Orde Noord-Holland waar zij de portefeuille strafrecht beheert. Zij is tevens waarnemend Deken.

Begin 2024 is Brigitte lid van het Nederlands college van Gerechtsdeskundigen in Utrecht (NRGD)

Brigitte Roodveldt

Advocaat