‘Opgeven is geen optie’.

Brigitte Roodveldt – Advocaat

Brigitte Roodveldt

‘Opgeven is geen optie’.

Brigitte Roodveldt – Advocaat

Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt is met haar jarenlange ervaring geen onbekende in strafrechtelijk Nederland.

Na een opleiding binnen de rechterlijke macht koos zij uiteindelijk voor de advocatuur en heeft zij de afgelopen 23 jaar onder meer gewerkt bij de gerenommeerde advocatenkantoren Cleerdin & Hamer en Spong. Brigitte heeft een commune strafpraktijk, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op voornamelijk zedenzaken en levensdelicten.

Daarnaast is zij goed bekend met zaken waar het mensen betreft met een psychiatrisch ziektebeeld, zowel in het strafrecht als op het gebied van gedwongen opnames. Hieronder vallen tevens zaken waarin TBS wordt opgelegd.

Het bijstaan van minderjarigen vormt een apart rechtsgebied binnen het strafrecht. Brigitte heeft de vereiste opleiding hiertoe gedaan en zij begeleidt minderjarigen wanneer zij worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit.

Brigitte kenmerkt zich door haar uitstekende dossierkennis, haar gedrevenheid en haar vermogen om zich in korte tijd een dossier eigen te maken en samen met de client een verdedigingsstrategie op te zetten. Vooral in haar pleidooien weet zij vaak het verschil te maken.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Brigitte 10 jaar lid geweest van de Raad van

Discipline. Sinds 2017 is zij lid van de Raad van de Orde Noord-Holland waar zij de portefeuille strafrecht beheert.

Brigitte is aangesloten bij de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (de vPAN).

Bouwman Roodveldt Kapinga Strafrechtadvocaten is een advocatenkantoor met vijf specialisten op het gebied van strafrecht. Brigitte Roodveldt en Mark-Jan Bouwman zijn tevens werkzaam op het gebied van het psychiatrisch patiëntenrecht. Hiernaast staat Brigitte Roodveldt ook slachtoffers bij in het strafrecht.

Brigitte Roodveldt

Brigitte Roodveldt

Advocaat

 

Onze advocaten